woensdag 2 mei 2018

BOR: 24 april '18




Op 24 April ’18, heeft de directie de restvragen beantwoord. Voor onze directie is hiermee voldaan aan de 1ste fase van de wet Renault en vraagt de vakbonden om een advies uit te brengen .

Als ABVV willen wij uiteraard een goed advies voorleggen en hiervoor gaan wij  de nodige tijd nemen voor onze adviesvorming enerzijds en anderzijds willen wij ook de resultaten van het externe bureau  (EOR) meenemen in onze advies vorming .

Wat de restvragen betreft :

Algemeen komt het erop neer dat er nog geen beslissingen zijn genomen omtrent de blauwe kleuren en bruine kleuren .

Blauwe kleuren : Waren investeringen die nog uitgevoerd moeten worden en wanneer deze voldoen aan hun verwachtingen dan gaat men over tot vermindering van functies .

Bruine kleuren : Waren projecten in onderzoek .

Voor de bewaking , zegt de directie dat men gelooft in het zelfroosteringssysteem  en dat dit systeem rekening kan houden met de voorkeuren van de arbeiders . Uw voorkeur uitspreken waar u tewerkgesteld wilt worden behoord dus tot één van de mogelijkheden .

Men zegt dat er nog voldoende arbeiderstaken overblijven en men dus het statuut arbeider wenst te behouden .

Op vraag of men een terugkeer naar de fabricatie gaat tegenwerken , antwoord de directie dat men eerst wilt zorgen dat de kennis gegarandeerd is op de afdeling en dat daarna het wel mogelijk kan zijn om een overplaatsing te organiseren.

Voor het onderhoud , deelt men mede dat alle superintendents van het asset management samen met de asset manager betrokken zijn bij de voorstellen die zijn uitgewerkt.

Men wilt de fundamenten versterken mbt preventie onderhoud door aan minder kritische installatie minder tijd te besteden . Waardoor de focus komt te liggen daar waar het nodig is . Dit zal een jaarlijkse oefening zijn .

Indien jullie nog specifieke vragen/bedenkingen hebben ? Neemt gerust contact op met één van jullie afvaardiging.

Mkg,

De syndicale delegatie

Geen opmerkingen: