maandag 22 oktober 2012

Comité 22/10/12

1-Het vorige verslag wordt mits een aantal opmerkingen goedgekeurd.

2-Jaar Actie Plan 2013:
   Inspanningen gericht op vergroten'empowerment' van teamleiders
   Verbetering van de kwaliteit van de werkvergunning door intensieve bewaking en coaching
   Eenvormigheid in aanpak besloten ruimte fiches
   Versterking van het gebruik van taak risico analyses
   Alle medewerkers opleiden voor VCA
   Progressie in de acties van Seveso team

3-Werkkledij:
   Er zijn testen op nieuwe stoffen bezig door medewerkers, voorlopig heeft men nog geen resultaten hieromtrent. Wordt verder opgevolgd.

4-Mensura:
   Nogmaals het bericht dat de controledokter zichzelf zal aanbieden voor een 2de bezoek. Men hoeft dus NIET naar het kabinet van de controlerende arts te gaan.

5-Stofproblematiek:
   Krasziftinstallatie: Men is bezig met een plan op te stellen, dit zou tegen het einde van het jaar klaar moeten zijn waarna de uitvoering van dit plan zal gebeuren. Tevens wordt er in het plan opgenomen, de heftruck met drukcabine.
   Stofontwikkeling smelterij: De OE-teams zijn volop bezig met het zoeken naar eventuele verbeteringen en/of oplossingen. Er zullen bijkomende metingen uitgevoerd worden met betrekking op de inhalerende fracties in het stof. Tevens worden de sub-teams wekelijks opgevolgd.

6-Beladen oven 3:
   Dit blijft een hangend punt, tot er een oplossing gevonden kan worden. Voor de laadinstallatie van oven 3 wordt er een  heropfrissing georganiseerd. Ook zijn er al verschillende mankementen in kaart gebracht. Dit wordt verder opgevolgd door de OE-teams.

7-Stockageprobleem:
   Er komt een 4de tent bij, tussen de smis en msr. Men gaat de vrachtwagens laden op de parking, dus deze tent dient als stockage-tent.

8-Centraal bad:
  Er zijn opmerkingen dat de vloer in de douche te glad is, er komen nieuwe douche-matten. Iedereen die het nodig acht, kan via zijn overste badslippers bestellen. Voor de vreemde chauffeurs is voorlopig nog geen oplossing. Wordt verder opgevolgd.

9-Varia:
  -Verlichting smelterij: Deze is op sommige plaatsen in erbarmlijke toestand. Voorlopig gaat men verstralers plaatsen om dit probleem op te lossen. De totale verlichting zal bekeken worden en waar nodig zal men verlichting bij zorgen.
  -Medische dienst: De werknemersafvaardiging dringt er op aan om de mensen te roepen om persoonlijk inlichtingen te geven. Dit gebeurde vroeger al eens via telefoon en toont weinig respect voor de persoon in kwestie. We zijn nog altijd net iets meer als een nummer.
  -Lift hydro: De vraag wordt gesteld of deze lift ooit nog terug in dienst komt. Dit gaat men onderzoeken en wordt zo snel mogelijk meegedeeld.
  -Rondgang labo/bemonstering: Deze is goed verlopen op enkele opmerkingen na. Zoals de opslag van propaan en de gasdoorvoeren naar de labo.
  -Kathodes auby: Men is in auby bewust van het probleem en men is met een oplossing bezig. Dit punt blijft op de agenda staan tot het volledig opgelost is.
  Oven 75T, goot: Gevraagd werd er om de goot te verlengen tot in de oven, dit voorkomt de onveilige situatie bij het afschuimen en vermindert het aantal branders.
  -PBM's: Nekflappen budel, deze zijn veel lichter en kleiner. Deze worden in het kort bedeeld om uit te testen door enkele medewerkers.

Mvg, de abvv-rakkers.