maandag 3 maart 2008

labo

Gerucht.
------------

Komt het geplande labo van Balen in Overpelt?

le cram
Conflict koopkrachtverhoging Balen.
---------------------------------------

Woensdag 27 februari heeft in Brussel op het ministerie van tewerkstelling en arbeid een verzoeningsvergadering plaatsgevonden ivm het conflict rond de verhoging van de koopkracht. De voorzitter van het verzoeningsbureau van het paritair comité non-ferro, constateert dat er inzake dit conflict geen consensus mogelijk is tussen werkgever en werknemers en formuleert volgend voorstel.

1. Samen met de afrekening van de maand juli wordt een eenmalige premie van € 600 netto uitbetaald en dit in overeenstemming met de criteria bepaald in de cao die wordt gesloten in toepassing van de cao nr. 90. De toekenning van deze premie is afhankelijk van de realisatie van een collectief te bereiken doelstelling op het vlak van veiligheid. Deze doelstelling kadert in een globaal preventie- en veiligheidsplan van de onderneming. In voorafname van deze premie van € 600 zal een voorschot van € 400 worden uitbetaald bij de betaling van het voorschot van de maand april 2008.

2. De bestaande vooruitgangspremie zal worden gekaderd in de toepassing van de cao nr. 90. Dit heeft tot gevolg dat de toegekende bruto vooruitganspremies omgezet worden in netto vooruitgangspremies.

3. Na sluiten van de cao zal met ingang van 1 april 2008 het werkgeversaandeel in de maaltijdcheque met € 1 worden verhoogd (dwz. van € 4,5 naar € 5,5).

De vakbondsraadplegingen zullen plaatsvinden op maandag 3 maart en dinsdag 4 maart 2008. Na deze raadplegingen zullen de vakbonden zich beraden over mogelijke volgende stappen.

Dit voorstel is ondertekend door zowel werkgever als vakbonden, zonder de werknemers in Balen te consulteren. En dat wordt de vakbonden in Balen verweten.

Marcel Spelters