woensdag 7 februari 2018

Bijz. O.R. 6/2/18




 Vandaag vergaderen we in Balen , de agenda bevat vooral vragen uit de dienst(en) Labo.


De vergadering begon met het goedkeuren van verslagen , nu zou de informatie uit de vergaderingen via intranet verspreid moeten worden.


Werknemers kunnen vanaf morgen inloggen op het werk en vragen en antwoorden lezen , ook zou men goedgekeurde verslagen kunnen inkijken.


Dit alles past in het idee dat de informatie tijdens de informatiefase gemakkelijk toegankelijk moet zijn voor werknemers.


We werken een deel vragen af , in de lijst is het vraag 87 tot 154 .


Veel vragen gaan over de aard van het contract waarin men zal werken binnen de nieuwe structuur van de dienst labo , moet ik onder Nederlandse wetgeving een nieuw contract aannemen om mijn werk te houden ?  Kan ik dit weigeren ?  Hoe wil de werkgever hier handelen op HR-vlak ?


De werkgever geeft mee dit op een sociaal acceptabele manier te willen doen gebeuren , de aard van het al dan niet veranderen is nog niet benoemt omdat men zich pas in het 3de luik van de wet Renault hier over kan / wil spreken , ook haalt men flexibiliteit aan als extra factor om in te schatten wie welke tewerkstelling waar uitvoert. Deze vragen zorgen dus voor nieuwe vragen , of men hierdoor wijzer wordt is nog niet zeker.


Over de Nieuwe organisatie kan men zeggen dat de verhuis naar Overpelt of Budel vooral bepaald is door het verschil in de personeelskost tussen Belgiƫ en Nederland , volgens de gegevens die men ons gaf is er een verschil van 20% . Dit opent ook de weg naar nieuwe vragen , ook leiden we hieruit af dat werken onder Belgische wetgeving een uitdovend karakter zal hebben voor medewerkers in het Centraal Labo Budel.


Qua structuur wil men in Balen en Overpelt nog zorgen dat hetgeen dat op de sites thuis hoort voor de dagelijkse werking van de sites nog steeds daar gebeurt. Dit is naar een minimum gebracht, alle extra dingen verhuizen min of meer naar Budel.


Op de vraag of dit de deur openzet voor het uitbesteden van de Labo-taken zegt de werkgever dat dit niet onmogelijk is maar niet het doel van de verhuis is.


De Volgende vergadering is gepland op 20 februari 2018.

Abvv.