maandag 22 april 2013

Informele veiligheidsmeeting 22/04/13

1-Wegennet :
De problemen van de staat van de wegen zijn in kaart gebracht. Dit jaar nog worden de ergste zones aangepakt. Voor Overpelt betreft dit : Achterkant hydro-de weg langs het kanaal, het kruispunt bij de eetzaal, oostkant smelterij-lossen kathodes en uitrit poort B.

2-Arbeidskledij :
De kledij nomex 3 die misschien kan dienen als vervanging van tecasafe is aangekomen en verdeeld onder de proefpersonen, voor Overpelt zijn dit 5 mensen. De bedoeling is om alleen het draagcomfort te testen, over de plaats waar zakken en stripes moeten komen wordt in een later stadium vergaderd. Over ongeveer anderhalve maand wordt de eerste evaluatie verwacht.

3-Nekflappen :
Zoals beschreven in een vorig artikel voldoen deze niet aan de europese CE-norm, maar men gaat ze rechtstreeks bij de fabrikant bestellen en voorhanden leggen in het magazijn. Wel niet als pbm, maar als materiaal, een soort hulpmiddel.

4-Kledij O&V :
Voor de kledij van O&V zijn er speciale oranje zakken voorzien, deze worden apart gewassen om de kwaliteit van het stof te garanderen.

5-Stofproblematiek smelterij :
Hier komt voorlopig weinig verandering in. De teams zijn nog altijd bezig. Alles is in kaart gebracht, doch er is nog veel werk aan de winkel.

Dit in het kort gemeld zijnde, verdere info volgt nog
grz, abvv-rakkers.