vrijdag 25 januari 2013

SD 24/01/13

1-  Het verslag van 4 december wordt niet goedgekeurd omdat niet alle bemerkingen werden opgenomen. De werkgever zal dit corrigeren.

2-  Cola-automaat dienst smelterij:
Deze staat nog steeds niet buiten, terwijl deze bestand is tegen een temperatuur van -25°C. De werkgever zal nogmaals navraag doen.

3-  Medisch onderzoek:
De jaarlijkse onderzoeken zijn zo goed als allemaal uitgevoerd.

4-  Omzetting eindejaarspremie voor tijdelijken:
De SD vraagt om de CAO hieromtrent toe te passen. Dit wordt verder intern besproken en men zal hier later op terug komen.

5-  Verwarming SHG lijn 3:
Dit wordt verder opgevolgd.

Varia:

- Werkongeval tegen het einde van de shift:
   SD legt de situatie van het ongeval uit en vraagt naar de betaling indien men langer dan 8u hier is geweest. De werkgever gaat dit onderzoeken en komt hier later op terug.

- Kerstcheque voor bediendes:
   SD vraagt hoe het komt dat de bediende deze ontvangt en de arbeider niet? Deze vergoeding was een onderdeel van de loonharmonisatie(minerva) bij de bediendes.

-  Site 125 jaar:
   Geplande feestelijkheden? De werkgever is hierover aan het denken.Er zijn ook gesprekken geweest met Umicore. Voorlopig heeft men nog geen concrete plannen, maar het zal niet onopgemerkt voorbij gaan.

-  5min. vergadering:
   De mensen van de ploegen moeten voor hun arbeidstijd aanwezig zijn om de 5min. vergadering bij te wonen. De SD vraagt om deze tijd op een of andere manier te compenseren. De werkgever zal dit bekijken.

-  Piket onderhoud:
   Vroeger bestond een regel dat een stielman van 50+ geen piket meer moest doen. Met deze groep van nu, zijn de meesten 50+. Dit is extra belastend omdat Nyrstar met meer mensen in regie werkt en minder eigen personeel. Dit wordt verder besproken met de leidinggevende.

-  Stand van zaken tijdelijke contracten:
   Er zijn 6 contracten van bepaalde duur verlengd, 2 bep. duur en 1 interim gestopt. De volgende contractverlengingen zijn voor maart.

-  Statuut brugpensioen:
   Men heeft enkele dossiers met de vraag om op brugpensioen te gaan. Deze zijn goedgekeurd door Nyrstar, men heeft een afspraak met Agoria om te zien wanneer men van start kan gaan.


Abvv-rakkers.