vrijdag 9 december 2011

S.R. 09/12/2011

Het volgende werdop de SR besproken:

Opmerkingen vorig verslag: Soepbedeling:
In Balen zit er iemand om geld te ontvangen niet alleen voor soep maar ook voor middag, broodjes enz....
Er zijn ook vreemde aannemers die de soep niet betalen en dit is moeilijk te controleren.

Omzetting contracten:
Er zijn 2 interimmers die wel via interim blijven werken maar een contract hebben tot half januari.

Vacature bad:
Dit staat op de agenda van de OR, maar voorlopig werkt er een poetsvrouw van 8u30 tot 12u30 en van 14u30 tot 15u30.
Er was een bediende die werk deed van de arbeiders maar dit was om de poetsvrouw verder te helpen omdat die geen raad wist, maar dit mag geen gewoonte zijn. Volgende week wordt bekeken wat er niet proper is en hier worden dan uren opgeplakt en alles bijgewerkt wat is blijven liggen de laatste tijd.

Verwarming syndicale burelen:
Men weet niet hoever men hiermee staat maar het is wel meegedeeld met asset.

Toestand O&V:
Normaal was er 12 man in 4 ploegen en 6 man in 2 ploegen NU zijn er 16 in 4 ploegen en wil men er 2 in 2 ploegen. Dus moet men geen 3 weekends van de 4 werken maar iets minder en is de forfaitaire ploegen premie opnieuw berekend en is dit 37,8 ipv  42,2.

Piketregeling:
Als er iemand veel of dikwijls moet terug komen en hij wil de dag nadien uitslapen krijgt hij pas overuren als hij langer als 8u gewerkt heeft.Men is nu aan het bekijken om piket per dag te doen in de week maar wel een gans weekend.

Snoepautomaat:
Er zit snoep in dat over datum is. Dit kan niet en men zal hierover de mensen van casino aanspreken dat dit niet meer mag gebeuren. Ook zal de snoepautomaat verankerd worden zodat deze niet meer voorover getrokken kan worden en er niet meer mee kan rammelen.

Veiligheidsset of jas:
Dit zou ook voor de mensen moeten zijn met een tijdelijk contract en interimmers die al lang bij Nyrstar werken. Bart gaat contact opnemen met Flor Boeckx en er zal een terugkoppeling gebeuren.

Stockage ruimte smelterij:
De ALM blokken moeten normaal onder een afdak staan dit is voorzien maar hier staan nu kathoden onder en als de blokken nat zijn en men zet ze in de ALM oven knalt de ALM langs uw oren, nu zet men de ALM blokken binnen maar kan men nergens meer met de heftruck door. Er is een stockage ruimteplan lopende.

Werknemers lossing:
Deze mensen hebben ze bij de hydro gezet zodat ze een baas hadden. Deze mensen moeten overal werken voor hydro, smelterij enz....vroeger moesten ze voor elk werk en van elke afdeling een onkostennota maken maar blijkbaar vond Pol dit teveel werk en punteerde alles op de hydro. Nu is dit te duur en moet er 1 persoon naar asset en 1 externe zal nu plaats moeten ruimen voor die van de lossing.

Reserve team leader:
Een reserve TL is nu TL geworden en nu zal er een vacature komen voor de reserve TL.

Sociaalfonds:
Er zal eerdaags een bericht verstuurd worden.

Sociale verkiezingen:
Dit bericht moet officieel op het bord opgehangen worden wat ook wordt gedaan. Normaal werd dit ook nog op het bord in het bad opgehangen , men gaat dit nazien.

OK makkers dat was het weer nog een fijn weekend en tot de volgende keer,
Mvg
      Abvv