woensdag 15 februari 2012

O.R. van januari op 14/02/2012


1) Het vorig verslag werd goed gekeurd.

2) AIP:
Op gebied van veiligheid en milieu is het doel behaald, het gross project bijna en de eenheidskost is volgens plan.
Op jaarbasis zijn er 7553 ton kathode te weinig gemaakt, gewassen oxides 4451ton meer gemaakt als voorzien en in de smelterij 10394 ton te weinig gesmolten. Op deze cijfers zal de AIP premie berekend worden.Voor de smelterij komt dit dat er in de verlofperiode te weinig produktie gemaakt is, dit komt omdat er toen te weinig mensen waren met voldoende kennis.

3) De klanten van de hydro gaat men geven samen met het budget van 2012.

4) Prestatie van Balen en Overpelt:
De kathodes die naar Budel gestuurd werden waren er met teveel lood en was 100 ton, dit is nu gedaan en zal nu terug naar Overpelt komen. In Ovp zal men in maart weten hoeveel produktie ze willen hebben in de verlofperiode en hoeveel mensen per ploeg men zal nodig hebben.

5)Overlijdens:
Er zijn 464 mensen aangesloten bij het overlijdingsfonds en 15 mensen niet bij Nyrstar Balen en Ovp samen.

6) Interim en tijdelijke:
Enkel als het nodig is zal men van interim naar tijdelijk kontrakt gaan en men zal geen vaste jobs geven bij bv projecten of om mensen op te vangen die hun eindejaarspremie omzetten in dagen omdat dit het volgend jaar  weer heel anders kan uitzien.

7) Wakers portiers:
Morgen 15/02/0212 zal hierover een vergadering plaats vinden onder de portiers zelf waar ze hun ongenoegen te kennen kunnen geven.Maar ze willen niet af van hun 18 mensen en zullen ook als één groep moeten werken, dus Ovp en Balen samen en de ploegen zijn er, hier kan dus wel op gereageerd worden. Het kan niet zijn dat men op 3 dagen in 3 verschillende ploegen moet werken en de mensen hun verlof niet kunnen nemen.Bv de uren moesten op zijn eind dec of ze werden uitbetaald maar men kan ze niet terug nemen geen verlof toegekend vanaf sept met het gevolg dat men meer aan de belastingen betaalt als dat men ze kon terug nemen. En zo zijn er nog veel zaken.

9) Badman:
Dit is een sociale tewerkstelling en moet blijven bestaan. Nyrstar heeft 1miljoen € gekregen van de overheid maar dan mocht er geen tewerkstelling weg vallen en dat wil men toch doen dus zullen we hiermee verder gaan ook al zouden we dit liever op de normale manier regelen.

10) Bemonstering en labo:
Deze is in Balen gereorganiseerd in 2010 en nu nemen de chauffeurs hun stalen ook nog zelf en zet men ze op één en dezelfde plaats waar ze dan worden opgehaald. Dit opn ghalen en waterstalen nemen en koerier wordt nog gedaan en dan komen die 2 mensen naar Ovp. Deze mensen staan nog op zending want staan nog in Balen op de lijst dus ook ingeschreven.

11) Opleidingen:
Voor 2012 worden ze gegeven op de volgende OR

13) Budget:
Zo vlug men alle info heeft van Zurich zal men ze ons meedelen, men denkt aan eind februari.

14) Varia:
Winterprogramma: Dit is elk jaar een probleem en kost handenvol geld. Niet alleen de site Balen heeft er last van, ook in Overpelt kent men veel problemen hierdoor.
Personeelsvergaderingen: Als we personeelsvergaderingen willen, gelieve dan ook de super-intendent in te lichten.
Er is een 1ste operator pellen aangesteld.
Stand van zaken-januari:
De eerste 4 weken heeft de produktie goed gedraaid.
Veiligheid: een persoon heeft een klap van motor/reduktor in de rug gehad.
Milieu: er is 1 melding binnengekomen.
Zurich: De produktie heeft een achterstand van 10%. Met wat geluk maken we deze achterstand ongedaan tegen het einde van het jaar,wat zeer moeilijk zal zijn. Dus staan we in de rode cijfers in Zurich.
Jan VanDriel wil met de vakbonden samen gaan zitten om mensen tussen Budel en Overpelt te werk te zetten, zonder een meerkost. Dit zal de nodige discussie meebrengen......

Mvg, abvv rakkers.