donderdag 7 juni 2018

BOR 07/06/18



De vakbonden hebben hun advies over de Full Potential overhandigd op 4/6/18. En vandaag hebben we de visie van de werkgever ontvangen. Hieronder een beknopt verslag.




De werkgeversafvaardiging heeft hun visie op ons advies gegeven . De uiteindelijke beslissing over aantallen zal men morgen vrijdag 08/06 mededelen op een BOR .

Men benadrukt dat de afbouw enkel gerealiseerd kan worden na een testperiode.


Er is echter wel een groot verschil “kwestie visie” tussen werkgever en vakbonden mbt sociaal medische tewerkstelling. Functies die men goedkoper kan laten doen zal men uitgeven.


De werkgeversafvaardiging gaat akkoord om sommige aangehaalde punten in het advies door de vakbonden, verder te bespreken in het sociaal plan . ( indien morgen blijkt dat dit plan nodig is ) . Men is ook met enkele adviezen akkoord gegaan.


Omwille van de wettelijke bepalingen die “ de wet Renault ” met zich meebrengt hebben we vandaag officieel fase 1 afgesloten .


Vanaf morgen zal men na de BOR ( 8.15 h – 8.45 h ) waar de aantallen bekend gemaakt worden starten met personeelsvergaderingen.


Belangrijk te weten is dat we in ons advies gezegd hebben dat het afsluiten van de fase Renault niet betekent dat vakbonden akkoord gaan met de beslissingen van de directie.


Verdere info volgt nog .





Mkg,


De OR - leden