maandag 19 maart 2012

CPBW 19/03/12

1. Het vorige verslag wordt goedgekeurd.

2. Toestand badzaal en douches:
    De kleerkasten zullen kortlings bovenop gepoetst worden, voor binnenin dient iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen en deze zelf zuiver te houden. De staat van de douches is ontoelaatbaar, deze dienen hygiënisch in orde te zijn. Nu wordt er slechts 2 keer gepoetst terwijl het ARAB(de wet) anders voorschrijft. De WG-afvaardiging zal dit onderzoeken en de nodige stappen ondernemen.

3. Evolutie inductoren:
    Er is een MOC voor het plaatsen van een deur bij de kelder van oven 3, zodra men deze dan opent vallen de inductoren uit. Dit wordt nog uitgevoerd. Wat betreft demag 1+2, dit wordt opnieuw bekeken i.v.m. zekeringen trekken, schakelaar op/af zetten,.... een risico-analyse zal uitgevoerd worden en indien nodig zullen de nodige opleidingen of andere toepassingen van dienst worden.

4. Afzuiging ovens:
    Er is een inventaris gemaakt en men heeft Deichmann ( de vroegere leverancier en bouwer) uitgenodigd om de zaak te bekijken. De problematiek met de filter en de opvang van oxides blijft duren, ook hier worden alle voorstellen bekeken. De omvang van de oxides hangt samen met het terug smelten van zamak.

5. Poetsen schouw smelterij:
    Er zijn tal van voorstellen gedaan op de plaatselijke veiligheidsvergaderingen, al deze ideeën zullen behandeld worden. Wordt vervolgd.

6. Laden vrachtwagens:
    Er zijn mensen tewerkgesteld om de vrachtwagens te controleren op matjes, hoeken, riemen,.... Deze procedure loopt goed, maar deze mensen zullen binnenkort terug naar produktie gaan. Dus dit is geen blijvende job.

7. Arbeidskledij:
    Voorlopig heeft men geen antwoord op de loskomende strips, het contract met bucofa is wel tijdelijk verlengd. Doch men is op zoek naar andere leveranciers. De betrachting is om over te gaan naar 1 werkpak. Er komen nieuwe containers,zakken,... om de vuile kledij op te halen, 1 voor oude kledij van vroeger, 1 voor de katoenen kledij en 1 voor de tecasafe kledij.
De levertermijn voor nieuwe kledij is op dit moment 8 weken.

8. Stress-onderzoek:
    Dit loopt vrij goed, tot nu toe 60% deelgenomen. Het onderzoek wordt verlengd met 2 weken om het percentage zo hoog mogelijk te krijgen.

9. Noodplan - herorganisatie waakdienst:
    De technische aspecten hiervan moeten in overpelt nog overlopen worden. Bij eventuele ongevallen, meldingen,....zullen de teamleaders moeten bijspringen. De EHBO blijft voorlopig nog in de medische dienst. Het ploegsysteem op O&V wordt herbekeken. De alarmen, algemeen en specifiek, worden gecontroleerd.
In april vertrekt 1 persoon van O&V naar de smelterij, in mei de 2de.

10. PBM's:
Er zijn gesprekken geweest met de diensten en men zal vlugger op de bal spelen. Er zijn nieuwe metalen randen voor gelaatschermen ter beschikking, of zullen er kortlings zijn.
De klachten moeten op de afdeling door gegeven worden.

11. Ziekteverzuim - SMT:
Door de sociaal-medische teams heeft men een beter opvolging van het ziekteverzuim. Er is ook een betere communicatie tussen de zieke werknemer en het bedrijf. Er zijn tal van klachten over de controlerende arts van mensura. WG gaat dit onderzoeken en bijsturen.

12. Eupora - resultaten:
      Dit wordt behandeld op het volgende comité.

13. Toelichting duurzame inzetbaarheid personeel:
      Eveneens behandeld op het volgende comité.

14. Varia:
      Irritatie aan armen en aangezicht bij het krastrekken. De personen in kwestie gaan zich melden bij de dokter en er wordt nagevraagd over het zout dat men daar nu voor gebruikt door de WG.
      Krassen: De installatie voor de krassen te ziften is oud, men heeft een beperkte opslagruimte. WG is bezig met alternatieve routes te onderzoeken om de krassen weg te werken, men wil tegen het einde van dit jaar het grootste deel of alles weggewerkt hebben, zowel interne oplossingen en als nodig externe.

Mvg, de abvv rakkers.