dinsdag 30 oktober 2012

OR 29/10/12

1-Jobstudenten :
  Volgend jaar zullen er meer jobstudenten zijn als dit jaar, d.w.z. de kinderen van de werknemers. Maar de veiligheid mag niet in het gedrang komen.

2-Overlijdens :
  In september is er 1 overlijden gemeld. Het overlijdensfonds wacht nog op de nodige gegevens.

3-Goedkeuring feest- en brugdagen :
  Deze is goedgekeurd mits een kleine aanpassing en zal weldra op de blog verschijnen.

4-Winterbeleid :
  Wegens de vele problemen vorig jaar, heeft men dit jaar een lijst opgesteld waar men moet optreden. Voor Overpelt is M. Ceelen verantwoordelijk, men wil niet dezelfde problemen hebben als vorig jaar. In november moet deze studie klaar en uitvoerbaar zijn.

5-Kerst en nieuwjaar :
  Men wil zoveel mogelijk zinkgeld omzetten in cash geld, dus de kathodes minimaliseren. Oudejaarsavond wordt er op tijd gestopt zodat men nog met familie en vrienden kan vieren, 1januari ligt de produktie ook stil. Kerst- normaal wordt er gewerkt met kerst, maar begin december weet men precies hoeveel zink er gaat komen. Men gaat dit nog meedelen zodat we weten of we moeten werken of niet en met hoeveel personen.

6-Badman :
  De situatie is ongewijzigd, m.a.w. dit is nog lopende.

7-Europese OR :
  Voor BelgiĆ« zijn dit 5 zetels, voor Nederland 4 en Frankrijk 3. De namen voor deze zetels dienen nog ingevuld te worden. Wordt nog vervolgd.

8-Vervoer kathodes :
  Het vervoer van kathodes per binnenschip is on-hold gezet voor dit jaar. Voor volgend jaar zal het er aan liggen wat de groei-projecten zijn.

9-Funtie-wegingen :
  Deze worden in januari verstuurd. Waarom? Dit is ter sprake gekomen, maar voorlopig werd er niet geantwoord door de WG-afvaardiging.

10-Project LEAN :
  Dit is veranderd. Normaal gezien was dit een worldwide project. Nu wordt het een project voor Balen-Overpelt.
We maken deel uit van een proefproject : De firma Boston Consultentie Group zal ergens in November onze site te Balen / Overpelt betreden en ons helpen in de kosten te snoeien.
Een werknemer van Nyrstar zal dit project begeleiden en als dit positief uitpakt zal deze aanpak zich over de andere vestigingen van de groep verspreiden.
De aanpak voor zover de werkgever er iets van wist zou starten met een gesprek met de superintendents van de diensten , en verder wist men niet veel , elke consultant begint hier op zijn manier: de werkgever denkt dat deze van meerwaarde zou kunnen zijn.
De studie van de site zou enige tijd duren om dan een verslag met toepasbare "veranderingen" op te leveren
Ik hoop dat u onze stijl van schrijven kan aprecieren , voor zover het duidelijk mag zijn was deze informatie alles behalve duidelijk
U vindt de firma hier www.bcg.be
We gaan nu ook op ontdekking naar wat ons te wachten staat.


mvg, abvv-rakkers.