donderdag 5 mei 2011

Hallo makkers,
gisteren is er een SR geweest waar volgende puntrn besproken werden,
De ketelmannen:

Men zal 4 mensen nodig hebben bij O&V en 2 mensen zullen naar de smelterij kunnen.
Bij O&V zal men werken in het vol contenu systeem er zou wel iemand in 2 ploegen elders in de fabriek willen werken.
Men weet nog niet of men dit via toewijzing zal doen of via testen.

Sinterklaas bonnen:

Men gaat ergens anders kijken nu ,maar de WG wou eerst weten waarom we een andere firma
zochten i.p.v FUN hier kon men geen computer benodigheden of boeken of iets dat inreclame stond mee kopen.

De loonbrief:

deze is nog niet in orde maar men werkt eraan.

Uitbetaling overuren:

Dit kan voor max 130 uren er zijn 3 mensen die dit gedaan hebben tot nu toe,deze kunnen dus de rest van het jaar geen papier meer binnen brengen.Voor volgend jaar (2012) zal er dan weer een CAO moeten gemaakt en getekend worden.

woon-werkverkeer:

N.a.v. de hoge brandstof prijzen werd er meer KM vergoeding gevraagd.Dit zou niet gaan maar men ging kijken of men ergens brandstof korting kon krijgen, dit zou kunnen mits men een pasje aanvraagt en bij colrought is een benzine station daar zou men 1,3 eurocent (0,013) zijn dit is dus niks maar men ging verder zoeken en ook korter bij de deur;

Druk op de werknemers van de smelterij:

Men weet hier van en is er mee bezig men zal ook trachten zoweinig mogelijk de mensen alleen laten te staan en werken.Ook werd er weer eens aangekaart dat de levertijden veel te lang zijn voor kledij bijvoorbeeld zou dit 15 weken zijn dit kan niet.

Verder werd de vraag gesteld wanneer de verlichting op de parking gemaakt werd en de WG heeft hiervoor onmiddelijk gebeld.

De vraag werd ook gesteld de mensen van smelterij, magazijn en O&V hebben vroeger een premie gekregen van 1200 euro ivm de functie waardering waar ze 4 jaar op hadden gewacht en dit toen in een premie betaald werd tot de functie waardering er zou zijn maar nu bijna 2 jaar verder is ze er nog niet wat gaat men hieraan doen of hoe gaat men dit nu oplossen.

De WG weet hierop niet direct een oplossing en kan niet onmiddelijk een antwoord geven.

Bij de CAO van het A.I.P. staan 2 regels die er eerst niet bij stonden maar deze moeten erin staan anders kan dit niet in de CAO 90 gegoten worden.

Mvg Bert