woensdag 2 november 2011

O.R. van 27/10/2011

Op de OR van 27/10/2011zijn er de volgendepunten meegedeeld.
O&V:
Maandag was er en aktiedag in Overpelt,dinsdag een B.O.R, en donderdag werden we van de laatste mededeling op de hoogte gebracht.De mensen van Balen vinden zich te jong om op brugpensioen te gaan.
(58 jaar).Vanaf 2012 zal men de bewaking gaan doen met 17 mensen ipv met 20.Voor èèn persoon is er al een oplossing deze gaat na de loodschuur,voor de 2 andere word nog na een oplossing gezocht.
Flor gaat opnieuw met Urbain praten en zal ook de 2 personen die op brugpensioen kunnen volgend jaar roepen en een bod doen dat meer inhoud dan enkel de NAR 17.
Er werd toen en schorsing gevraagd om samen met al de vakbonden te praten over dit probleem en Urbain zou ons na de OR komen inlichten hoe de mensen moeten komen werken als ze met 17 man zijn.
Daaarna kon de OR voor ons doorgaan.
Het laden voor elktrische wagens is in behandeling.
De feest en brugdagen werden goed gekeurd.
Sociale verkiezingen er is een verzoening geweest maar men gaat opniew in verzoening op 30 nov.
Prestatie van Balen en Ovp in de maand september. Het was en goede maand, voor Ovp kent men nog veel problemen de prestaties zijn nog niet zoals ze moeten zijn maar we gaan de goede kant op er moeten nog aanpassingen gebeuren op de E&G lijnen en dat zou verbetering moeten meebrengen.
Voor de hydro is dit 13000 ton op jaarbasis hier heeft men goed gedraaid want we maken meer.
Overleiden in september geen.
Vervoer van kathoden per binnenschip:
Het vervoer van zink per schip is al een paar keren gebeurt van Ovp na Vlissingen maar in 2013 zou ook het vervoer van kathoden van Balen na Ovp kunnen doorgaan.
Aanwezigheidsbeleid:
DE derectie steld voor om de eerste dag bij ziekte 24 uur thuis aanwezig te zijn ook als men het huis mag verlaten en als de controle komt en men is niet aanwezig dat men zelf op controle moet gaan. De werknemers afvaardeging zegt dat men niets wil veranderen aan het systeem en dat alles moet blijven zoals vroeger, wij vragen niet om ziek te worden en vragen ook niet naar een controle dokter.
Sociaal fonds:
In Balen staat nog een bepaald bedrag en nu de derectie dit op zich neemt wil ze dat het bedrag dat er nog staat aan hen over gemaakt word, de WNA (werknemers afvaardeging) zegt dit pas te doen als de besprekingen gedaan zijn en alles tot een goed einde is gebracht.
Sociale verkiezingen:
Deze zullen gebeuren op 9 en 10 mei.
MC:
Nu bestellen ze de mc in nov op basis van de gewerkte dagen in okt. En dus krijgen we eerst ons mc en daarna betalen we ze, dat wil de derectie veranderen en wil nu in dec een dubbele afhouding doen zodat ze niet op hun geld moeten wachten. In dec zal dit dus gebeuren dan hebben we ook onze eindejaarspremie en gaan we dus zien op onze loonbrief van dec die begin januarie uitgedeeld word en onze mc zullen dan rond 20 januarie bedeeld worden.
Uitbetaling 50 aandelen:
We gaan 60 aandelen ipv 50 uitbetaald krijgen in nov of dec de 60 is ter verhoging van de kapitaalsverhoging.
Vacature centraal bad:
Flor houd dit in beraad hij dacht eerst aan een externe maar dit is een werkplaats voor een medisch beperkte en staat als werkplek genoteerd bij de laatste herstrukturering.
De OR van nov en dec werden verplaast na 25 nov en 23 dec telkens in Ovp en om 10 uur.
Bij de mededelingen van het ploegensysteem van de bewakingsmensen zegt de WNA dat men er niet gaat komen met 17 in dit systeem ,er is in Balen een bepaalde formule waar rekening gehouden word met verlof en ziekte dagen en deeltijds werken en dan komt men er niet met 17. Men gaat dit nakijken.

Dat was het weer en tot volgende keer ik had gerust het weer kunnen brengen op tv he.
Mvg
      Abvv makkers