maandag 29 augustus 2011

beste makkers,
Vandaag is er een OR geweest waar er een paar punten op besproken zijn.
1. verslag van 25/07/2011 werd goedgekeurd.
2. Bij de aktiepunten:
voor de job van eerste man logistiek dit word een job voor onbepaalde duur en voor de loonklas zal de funktiebeschrijving uitmaken.
voor de vacature krasziften gaat men dit evolueren naargelang de veelheid van de kras die er zit,en voor 2012 word dit in het budget opgenomen.
Heftrucks voor Balen en Overpelt zijn er dit op moment 46 en er zullen er in 2012 30 nieuwe geleverd worden voor Overpelt zijn er dit 15.
3.Prestaties van vorige maand: Smelterij-budget was 23643 ton en er werd 15271ton geproduceerd. Dit is -8371 ton.
4.energie-opwekkingsprojecten: in overpelt is er een bio-project en in balen is er een aanvraag voor 11 windmolens. Het bio-project is geen probleem voor overpelt maar windmolens in overpelt zou niet kunnen i.v.m. kleine-brogel(vliegbasis).
5. De afnemer van SHG (glencore) heeft het contract verlengd tot 2018.
6.Poortcontrole: De directie wenst te starten vanaf 1 september. de WN-afvaardiging wil respect voor de privacy, geen lange wachtrijen en controle voor IEDEREEN. Er zal een evaluatie volgen op de volgende OR.
7.Sociaal fonds:De fruitkorf voor overpelt zal verdwijnen, er ligt een voorstel op tafel om de bestaanszekerheidsvergoeding met 6 euro/maand te verhogen. In Balen heeft men een operatievergoeding 20-35-50 euro netto, dit wil men ook in overpelt invoeren maar men wil dit van 0.3% afhouden. Dit wordt nog verder besproken met de mensen van overpelt.
8.verlofdagen eindejaar: Kurt van Oosterwijck is bezig met de planning voor het eindejaar.

Mvg, abvv overpelt.