donderdag 23 oktober 2014

CPBW 20/10/14

1- Het vorige verslag wordt goedgekeurd.

2- Beschikbaarheid helmmutsjes, kwaliteit handschoenen:
Er is een nieuwe lading mutsjes binnen gekomen en deze is verdeeld onder de teamleaders. De kwaliteit van de handschoenen zou terug in orde moeten zijn.

3- Zamaklijnen-voortgang acties en verbeteringen:
De afschermingen rond de zamaklijnen worden ingepland, het investeringsbudget voor 2015 is nog niet helemaal in orde, men wacht nog op enkele goedkeuringen.

4- Kathodes Auby:
Er wordt beterschap beloofd, door een uitwisseling van foto's heeft men een betere kijk op de zaak. Wordt verder opgevolgd.

5- Opleiding AED:
Omdat er nieuwe richtlijnen zijn betreffende AED wordt de opleiding en/of opfrissing gegeven in 2015.

6-Stofbeheersing-stand van zaken:
De krasziftinstallatie wordt opgelapt, de gaten in het plaatwerk worden gedicht. De elektrische kast wordt up to date gebracht. Voor de hot van oven 3 wordt dit verder besproken om te zien welke mogelijkheden er zijn.

7- Lawaaibeheersing:
Men is bezig met een inventarisatie van de installaties, gereedschappen, enz... Na dat dit voltooid is wordt er een 3D-team opgericht om te kijken wat er gebeuren moet en wat men kan doen.

8- Afspraken omtrent slachtoffervervoer:
Indien niet ernstig wordt er afgesproken met de verpleging, indien ernstig wordt onmiddellijk de 112 gebeld.

9- Uithangborden:
Bij de prikborden heeft men de naam van de beheerder vermeld, als er issues zijn kan men steeds contact opnemen met deze beheerder.

10- Werkkledij:
In december is het nieuwe ontwerp klaar, er zullen 50 stuks uitgedeeld worden om deze te testen.

11- Consulent ergonomie:
Dit wordt besproken op een van de volgende comité's

12- Activiteiten opruimen asbest:
Bij asbest wordt het cpbw geinformeerd, de metingen komen voor op het maandverslag alsook de rims-meldingen hieromtrent besproken worden op het comité.

13- Wegen en pleinen:
Er wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn, er zijn reeds firma's in de wegenbouw aangesproken. Tevens zal men bekijken voor een budget om de wegen en pleinen beter te onderhouden.

14- Sezoensjassen:
Deze jassen zijn in bestelling, ze worden uitgeleverd in week 48.

15- Klachten schoonmaakfirma:
Er wordt een inhaalbeweging gedaan en men gaat de afdelingen opnieuw inplannen, nl. 1 grote- en 1 kleine afdeling. Verder gaat men bekijken of alles nog haalbaar is in het totale tijdspakket.

16- Ongevallen:
Omdat er de laatste maanden nogal wat incidenten zijn gebeurd gaat het MT alle afdelingen bezoeken om het veiligheidsgevoel terug aan te wakkeren. Als het niet veilig kan doen we het niet en wordt er gezocht naar veilige alternatieven.
VEILIG binnengaan EN VEILIG terug naar huis. SAFETY FIRST

mvg, ABVV-rakkers.