woensdag 4 mei 2016

S.D. 28/04/16

1-Het vorige verslag wordt goedgekeurd.


2-Soepbedeling:
De betalingen voor de soep blijven op een laag pitje. Men gaat dit nog een maand verder zetten, bij geen beterschap zal de soep verdwijnen. Bij deze dus nogmaals, als je graag soep hebt, betaal er dan ook voor.


3-Piket Hydro pl2:
Vanaf 1 juli is er een verhoogde activiteit bij de Hydro. Er ligt een voorstel op tafel om in ploeg 2 piket te lopen door de ervaren medewerkers. Dit alleen tijdens de zomermaanden. Piket bestaat in eerste instantie uit telefonische bijstand.
De mensen van de dagploeg worden ook in dit piket ingeschakeld.


4-Nieuwjaarsreceptie:
De SD stelt voor om opnieuw een kerstcadeau voor iedereen te zorgen. WG zal navraag doen.


5-Frietkraam:
De frietkraam was in Overpelt niet voor alle ploegen aanwezig. Dit wordt rechtgezet, de datum wordt nog bekend gemaakt, vermoedelijk in mei.


6-Bezetting Asset:
De ploeg-electromecanicien is nog steeds niet vervangen. Men oppert het idee om iemand op korte termijn aan te duiden om zo terug efficient te kunnen werken. Ook zal een medewerker van de smelterij binnenkort de overstap naar asset maken.
De optie wordt onderzocht of iemand wel vervangen moet worden. De top van asset zal een organisatieplan opstellen op langere termijn.


7-Produktieplanning mei Smelterij:
Omdat oven 3 niet op volle capaciteit kan draaien, zal er een tekort zijn van ongeveer 4000T. Men gaat dit proberen te compenseren door extra dagen te werken op basis van vrijwilligheid. Nyrstar draagt de flexibiliteit van de mensen in Overpelt hoog in het vaandel.
Het spreekt voor zichzelf dat bij gebrek aan kathodes, er ook geen weekendwerk zal zijn.


8-Preventief Onderhoud door produktie:
De WG zal navragen welke PO's  er door produktie gelopen worden. Wordt verder opgevolgd.


9-Functiebeschrijving Hydro:
De mensen van hydro moeten nu ook de stalen analyseren, SD vraagt om dit bij in hun functiebeschrijving op te nemen, zodat het takenpakket opnieuw duidelijk is. WG zal dit nagaan.


10-Douches:
De nieuwe vloer vertoont reeds scheuren. De folie is op verscheidene plaatsen los aan het komen. Dit komt de hygiĆ«ne zeker niet ten goede. WG zal dit navragen en hoofd facility is reeds op de hoogte.


11-Zaterdagwerk:
De WG heeft een aantal vragen en issues beantwoord en opgelost. SD vraagt of het mogelijk is om hier een kort verslag van te krijgen.


12-Personeelsbeweging:
1 interim naar een tijdelijk contract.
1 medewerker vanaf 1 mei naar 4/5 op de hydro.
Extra interim vanaf 17 mei voor de hydro.


13-Varia:
Heftruckopleiding: Er zijn nu verscheidene sessies voor deze opleiding met telkens 2 personen. Kan men deze sessies niet verkleinen door bv. 1 sessie met 6 personen? Wordt onderzocht.


Mvg,
ABVV-rakkers.