maandag 19 mei 2014

CPBW 19/05/14


Geachte voorzitter van het Comité,

Al geruime tijd stellen we vast dat de werking van het Comité niet loopt zoals het zou moeten. En dit is nog zachtjes uitgedrukt. In juli vorig jaar heeft men vanuit HR nog getracht om u en de werknemersafgevaardigden tot dialoog te bewegen. Al snel lag u met iedereen in conflict, want overleg is u blijkbaar vreemd. In het Comité van april hebben we een absoluut dieptepunt bereikt, een voorzitter die bewust foutieve verklaringen aflegt!

We zijn deze manier van vergaderen beu. Er doen zich ernstige situaties voor op het fabriek die niet de nodige aandacht krijgen. We denken hierbij op de eerste plaats aan de behandeling van ongevallen. We zijn verwonderd en zwaar teleurgesteld omdat we niet op het ongevallen-onderzoek, ICAM, uitgenodigd worden. De wetgeving en ons eigen huishoudreglement voorziet dat een beperkte werknemersdelegatie van het Comité een onderzoek doet bij ernstige situaties. Het niet uitnodigen getuigt van een gebrek aan respect naar de leden van het Comité en van de werknemers die we vertegenwoordigen. We gaan ook geen opsomming houden van alle punten, wel durven we stellen, meneer de voorzitter, dat het vertrouwen in u zoek is.

Daarom zullen we dadelijk op dit Comité vertrekken en deze open brief ter informatie van de werknemers verspreiden in Balen en Overpelt. We willen vervolgens de leden van de directie in de gelegenheid stellen om de nodige initiatieven te nemen die het vertrouwen in het Comité en de leiding ervan herstelt.

We willen vragen om dit initiatief binnen dit en twee weken te nemen, zodat we op 2 juni 2014 dit Comité op een vruchtbare manier kunnen laten doorgaan.





Dit is een gemeenschappelijk standpunt van de vakbonden.   Mvg.