dinsdag 6 december 2011

Bedankt kameraden !

Meer dan 75.000 betogers in Brussel tegen de besparingen op vrijdag 2 december.

Voor 10h kwamen tussen 75.000 en 80.000 manifestanten aan het noordstation bijeen voor de start van een nationale betoging in een gemeenschappelijk vakbondsfront. ABVV, ACV en ACLVB protesteerden luid tegen de onrechtvaardige saneringsplannen van de regering.

ABVV voorzitter Rudy De Leeuw(foto) verwoordde het ongenoegen als volgt: "De werkgevers lanceerden een petitie tegen deze actie onder het motto; wij staken niet."

We maken gebruik van ons democratisch recht om onze stem te laten horen. Onze stem van bezorgdheid, verontwaardiging en angst. Angst en onzekerheid over onze toekomst, maar vooral ook over de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Onze stem die niet gehoord werd via open brieven, persberichten, militanten,.... die stem laten we dus vandaag luid en krachtig horen.

Mogen we even onze verontwaardiging laten horen?
De brugpensioenen verschuiven van 58j naar 60j, weldra naar 62j. Vervroegd pensioen kan pas op 62j na 40j loopbaan. Wachtuitkeringen voor jongeren kunnen pas na 12 maanden. Er komt een snellere daling van de werkloosheidsuitkeringen. Het zogenaamde tijdskrediet "zonder motief" wordt beperkt tot 1 jaar voltijds equivalent. Er zullen minder middelen voor de openbare diensten zijn. Er komt een besparing van 418 miljoen euro in de gezondheidszorg. ...  Dat zijn de maatregelen die men in petto heeft voor de werknemers en de sociaal gerechtigden.