vrijdag 3 mei 2013

S.D. van 02/05/2013

Hallo makkers op 02/05/2013 vond er onze S R plaats waar volgende punten besproken werden:

Vorig verslag:
Verwarming E&J 3 hier moet plexiglas en een verwarming komen zoals op E&J 1 en E&J 2.
Arbeidsongeval en meer als 8u op het werk dit zal recht gezet worden en men zal de overige tijd betalen.
125 jaar bestaan: Op 11 oktober zal er in de schakel een voorstelling gehouden worden en ook receptie
men moet nog verdere afspraken maken met Umicore maar de schakel staat al vast.
Piket + 50 jaar: er is geen regel voor maar het is wel zo dat : vroeger waren het allemaal eigen mensen in het onderhoud nu zijn er veel van stork bijgekomen en die hoeven geen piket te doen en daarom moeten onze eigen mensen meer piketten doen als vroeger.
Watertonnen smelterij: op de plaats waar ze nu staan zal er een hokje komen waar ze ingezet kunnen worden en waar ze niet kunnen bevriezen in de winter en in de zomer niet bloot gesteld worden aan de zon.

Verslag van 07/03/2013
Zamak: er is nog niet veel verbetering te merken en er zijn nog veel frustraties onder de mensen.
Verhuis Cola automaat: deze staat er eindelijk.
Verlof planning Juli en Augustus: dit is ok er zullen soms mensen in een andere ploeg tewerkgesteld worden maar men kan wel 3 weken verlof nemen.

Verslag van 02/05/2013:
Omzetting van interim contracten naar tijdelijke contracten ( 2 interims > 6 maanden ancienniteit ):
Dit is even op stop gezet maar er is een verlenging van het brugpensioen en hiervoor moet men anderen aannemen en werd er aan deze 2 mensen gedacht als er brugpensioen gaan.
Vacature: hiervoor is er een procedure en voor elke vaste job zal er een vacature uitgeschreven worden.
Er zal ook een vacature komen voor elektrieker en zolang als deze er niet is zal er iemand van stork komen om deze job tijdelijk te doen.
Tewerkstelling van de komende maanden in smelterij en hydro: Het kan niet dat er mensen die zaterdag nacht werken zondag namiddag op gebeld worden om te zeggen dat ze zondag nacht niet moeten komen en dan maandag nacht weer wel moeten komen. Men zal het met Elke bespreken.
Het kan ook niet dat er op de hydro bediende het werk doet van een arbeider want als er geen werk meer is zal de arbeider moeten doppen en de bediende het werk van de arbeider doen maar dan zit er wel degelijk een vlieg aan de lamp. Op de hydro is er geen dop aangevraagd.
Vervoersvergoeding piket hydro: dit is al lopende.
Werking van de mensen van mensura: er is weer iets fout gelopen met de controle dokters, men gaat hiervoor met de mensen van mensura rond de tafel zitten, want er zijn al verschillende zaken mis gelopen zoals bv het naar de controle zelf gaan. Dit kan niet want als men niet thuis is dan moet de controle arts een briefje achter laten wanneer hij terug komt en dan moet men wel aanwezig zijn maar men hoeft zelf niet op controle te gaan.
Piket elektrieker: er is een werknemer die ontslag genomen heeft en nu moet men soms 3 van de 4 weekends van piket zijn, dit is teveel van het goede en men zoekt naar een oplossing.
Elektronische M.C.: dit is lopende en men probeert de mensen zoveel mogelijk info hier over te geven.
Procedure ziekte: Men wil de ziekte briefjes aanpassen zoals in Balen en Budel, daarop staat waarom men ziek is en gaat het briefje naar de medische dienst. Bij ons hoeft de dokter niet te vermelden waarom men ziek is en gaat het briefje naar de personeelsdienst.
Contracten: er zijn al  vaste contracten gegeven in april, nu in mei en op 16 mei komen er nog 2 vaste. Er zijn er ook nog 2 die een verlenging gekregen hebben voor 6 maanden.
Zo dat was het weer de volgende vergadering is normaal op 30 mei.
Mvg
      U Abvv rakkers