dinsdag 29 november 2011

O.R. van 28/11/2011

Aansluiting van elektrische wagens
Dit wordt op de lange baan geschoven omdat er andere prioriteiten zijn.

Verantwoordelijkheid van de directie na de OR
De WNA zegt dat er verschillende zaken gebeuren dat eerst op de OR moet komen voor het toegepast kan worden, zoals organisatie wijzigingen,veranderen van uurroosters, enz.....
De WG zegt dat men soms bezig is met iets en nog niet rond is en dat dan al de ronde doet op de werkvloer voor dat het op de OR gekomen is.

Vacature badman
Er is nog geen defenitieve beslissing genomen maar als ze het puur financieel bekijken dan zou dit worden gedaan door een poetsfirma.
De WNA zegt dat dit niet kan en dat alle sociale jobs bij Overpelt weg zijn. Voor ons is dit onbespreekbaar en vinden dat deze taak door iemand gedaan moet worden met een Nyrstar contract.

Bewakingsdienst Balen-Overpelt
In de loop van de namiddag zou hierover nog een samenkomst zijn met o.a.Urbain en Flor en hadden onze opmerkingen genoteerd en gaan ze meenemen na deze vergadering. Er moet tijd zijn om bv veiligheid, millieu, seveco en ongevallen te kunnen behandelen en ook de waakdienst, en dit in het hele weekend en in alle ploegen, het huidig voorstel geeft weinig stabiliteit en sociaal leven. En occasionele ploegenpremie moet mogelijk zijn dan kunnen de mensen die willen, weekends ruilen en dan verdienen ze nog iets en de mensen die geen weekend of minder willen maken is er de mogelijkheid om thuis te blijven.

Artikel van Ronald Junck in de krant van de tijd
Hierin doet hij de uitspraak of de smelters niet apart moeten gaan en of alle smelters open moeten blijven. Voor Nyrstar staat het rendement, lees winst, voorop. Vroeger maakte men winst of verlies, nu moet er winst zijn maar dat is nog niet genoeg er moet nog een bepaald % winst zijn en dan is het in orde, is er die niet zal de smelter verkocht worden.

Aandelen Nyrstar
Er worden 60 aandelen ipv 50 uitbetaald aan de prijs dat ze 28 oktober stonden, dit was 6,68euro per aandeel dus krijgen we 400,8 euro bruto uitbetaald met de payrol van nov.

Klacht voor de controle dokter
Er is iemand die een papier gehad heeft dat hij zich moest aanbieden bij de controle omdat hij niet aanwezig was toen de controle arts geweest was. Dit kon niet en de WG hebben dan ook de controle arts hiervan op de hoogte gebracht dat dit niet mogelijk was en zou in de toekomst niet meer mogen voorvallen.

Mvg
      Abvv