vrijdag 27 februari 2015

A.I.P. 2015

Op 27 januari zijn we tot een akkoord gekomen met de directie over de A.I.P. 2015. Het totaal bedrag bedraag  maximaal 2700 € (Bruto) en is te behalen wanneer alle doelstellingen gerealiseerd zijn.

De doelstellingen zijn onderverdeeld in 2 categorieën :
  • Kwartaal doelstellingen ( over 4 kwartalen)
  • jaardoelstellingen
Over welke doelstellingen spreken we?:
  1. Veiligheid
  2. Milieu
  3. Productie
DE KWARTAAL DOELSTELLINGEN:

Veiligheid:

Aan de hand van RIMS meldingen over Onveilige Handelingen - Onveilige Condities - Bijna ongevallen en de frequentiegraad van deze meldingen met elkaar te delen bekomt men een resultaat. Dit resultaat moet groter of gelijk zijn aan het getal 2. ( meer uitleg kunt u vragen aan één van onze delegees)

Wanneer al deze drie veiligheidsdoelstellingen gehaald worden dan geeft dit 120€ per kwartaal.
Indien twee van de drie doelen gehaald worden geeft dit 80€ per kwartaal.
Wanneer er één doelstelling gehaald wordt geeft dit 40 € per kwartaal.

Milieu:

het aantal significant milieu incident mag niet groter of gelijk zijn aan het getal 2 . Significant milieu incident is een incident waarbij je de overheid moet verwittigen van de gebeurtenis. Wanneer deze doelstelling gehaald wordt per kwartaal dan geeft dit 105€.

Productie:

Om de kwartaaldoelstellingen voor produktie maximaal te halen moet de productie van Market Metal minimaal + 2% bedragen t.o.v. het budget. Dit geeft dan recht op 450 €, per kwartaal.

Voor een kwartaal produktie hoger dan - 2% begint men lineair op te bouwen. (d.w.z. het bedrag loopt stelselmatig op)

Market Metal zijn producten die door Overpelt gesmolten worden. (SHG,SSG,Galfan,Zamak,...) Ook de verkoop zinkkathoden van Balen worden meegerekend. Zinkkathodes afkomstig van Auby zullen niet meegenomen worden in de Net Market metal producitie.

Eerst kwartaal: Budget = 67.35 (kton)
Tweede Kwartaal: Budget = 68.11 (Kton)
Derde Kwartaal: Budget = 68.88 (Kton)
Vierde kwartaal: Budget = 68.87 (Kton)

JAARDOELSTELLINGEN:

Veiligheid : Frequentiegraden

Indien de drie doelstellingen voor het jaar 2015  groter of gelijk zijn aan het getal 2.2, dan wordt er 160€ per behaalde veiligheidsdoelstelling betaald. Evenwel verminderd met de bedragen die werden behaald bij de kwartaaldoelstellingen.

Milieu: Sinificant Milieu incident

Over het hele jaar 2015 mogen er zich maximaal 6 significante milieu incidenten voorgedaan hebben en er moeten minstens 200 RIMS gemaakt worden rondom milieu issues. Indien deze twee doelstellingen voor het jaar 2015 gehaald worden dan wordt er 420€ betaald. Evenwel verminderd met de bedragen die werden gescoord inzake de kwartaaldoelstellingen.

productie:

Om de jaardoelstelling te behalen moet de jaarproductie van Market Metal minimaal +2% t.o.v. het budget bedragen. Het budget is voorzien op 273.21 (Kton). Wanneer we het budget +2% behalen geeft dit een bedrag van 1800€ per jaar. Voor een jaarproductie hoger dan -2% op het budget begint men lineair op te bouwen.

De uitkomst van deze jaarberekening wordt vergeleken met de uitkomst van de som van de vier kwartalen productie. Het hoogste van deze twee getallen wordt genomen als uiteindelijk totaal bedrag.