dinsdag 28 februari 2012

O.R. van 27/02/2012

1) Opening:
                Fred Hornung opent de vergadering.

2)Vorig verslag:
               Punt 2 en 3 worden uitgesteld tot de volgende OR.

4)Prestatie Balen en Overpelt:
               Op de hydro is de vrieskou goed opgevangen door er in het weekend door te werken.
Hierdoor is er nog 502 ton meer gemaakt als voorzien ondanks het slechte weer.
               Op de smelterij zijn er goede productiecijfers gehaald maar toch 1527 ton minder als het budget maar dit komt omdat er 8000 ton nog gepunteerd werd op vorig jaar wat een vertekend beeld geeft.

5)Omzetting interim en tijdelijke contracten:
               De vakbonden zeggen dat de direktie niet wettelijk bezig is en vraagt dan ook hoe ze verder willen werken? Deze antwoord dat ter vervanging van ziekte geen toestemming moet gevraagd worden aan de vakbond, dit is juist maar in al de andere gevallen moet er wel inlichting gegeven worden aan de vakbonden en dit wordt niet gedaan. Dit is niet volgens de wet en de directie antwoordt dat ze in het vervolg de wettelijke weg zullen naleven.(kunnen ook niet anders)

6)Vakantieplanning:
             Men zal binnen de afdeling zelf afspraken moeten maken en proberen de verlofperiode door te komen want men zal zo weinig mogelijk buitenstaanders aanwerven als mogelijk is. Iedereen krijgt zijn wettelijke vakantie maar de direktie hoopt dat de mensen zich hiervoor op elkaar zullen afstemmen.

7)Jobstudenten:
            Hiervoor staat de direktie wel open daar waar dit nodig is. In Balen heeft men hiervoor een berekening en daar moet men mensen aannemen om de vakantie door te komen want deze zitten niet in de berekening. Nu hebben de vakbonden hun berekening gevraagd omdat ze zo weinig mogelijk mensen bij willen onder de vakantie en we gaan hun berekening eindelijk krijgen zodat we kunnen zien of het wel allemaal klopt wat ze vertellen.

8)Portiers:
          Er is een gesprek geweest met de portiers. De mensen zullen in de ploegen blijven werken maar men is wel bereid om de mensen, zoveel als mogelijk is, op hun eigen site te laten werken. Men gaat ook kijken naar kleine oplossingen om de pijn wat weg te halen. Maar men moet nog even geduld hebben omdat Urbain op vakantie is.

9)Badman:
          Nog altijd geen antwoord maar men is dit serieus aan het bekijken.

10)A.I.P en CAO 90:
          Men heeft nog altijd geen cijfers van Zurich binnen gekregen, de vakbonden zeggen dat men wel moet opletten want als men dit wil uitbetalen onder de vorm van cao 90 moet dit een tijd van tevoren aangevraagd worden en de tijd wordt kort.

11)Plandoelstellingen:
          Veiligheid: max 9 ongevallen en er zijn er al 3 gebeurd. Deze zijn wel gebeurd door contractors en zijn hiervoor aangesproken en er zijn zelfs mensen niet meer toegelaten worden op site Balen, Overpelt en Budel.
          Milieu: 1 ongeval is er al gebeurd en hier is het max al bereikt.
          Produktie kathodes: 267789 ton.
          Produktie verkoopbaar materiaal: 266532 ton.
          Produktie Overpelt zinkmateriaal: 316930 ton
          Kosten per ton kathode: 391 euro per ton.
          Unit kost smelterij: 43 euro per ton.
          Kosten per ton verkoopbaar materiaal: 552 euro per ton.
          Bij de produktie van kathodes zitten we 10% onder budget en de produktie van de smelterij ook 10% waar wij dus niks aan kunnen doen daar we niet genoeg kathodes hadden en minder moesten draaien.

12)Opleidingsplan 2012:
          Per arbeider is dit 51 uren.
          Per bediende is dit 48,8 uren
          Per gewerkte uren voor de arbeiders 3,71%
          Per gewerkte uren voor de bediende 3,17%
          Kost voor de arbeiders 948941 euro
          Kost voor de bediende 533531 euro
          Totaal geplande uren 31421

13)Logistiek project Overpelt:
          We hebben 60% minder stockage plaats dan vroeger ivm de E&J lijnen en we gaan in de toekomst 415000 ton per jaar verwerken in de smelterij. De eerste optie is grotere laadkaai met gevolg dat de elektriekers moeten verhuizen. Of en 2de optie alles laten zoals het nu is maar de loodschuur in gebruik houden. Het plan moet klaar zijn deze zomer en alles moet klaar zijn in 2014.

14)Budgetten,A.I.P,onze projecten en onze groeiprojecten komt ter sprake in de OR van maart.

Mannen dat was het weer voor deze keer. Hé Hé Hé de groeten van het Abvv.