maandag 23 april 2012

CPBW 23/04/12

1. Het vorige verslag wordt goedgekeurd, mits enkele opmerkingen.
     - Bij werken met contractors, krijgen deze een rondleiding door de preventie-adviseur, de bedrijfsleiders worden uitgenodigd en externen worden betrokken bij opleidingen.

2. Toestand badzaal en douches:
    - De kleerkasten zijn ondertussen gepoetst, er zijn meldingen met irritaties aan de voeten, dus de toestand wordt er niet beter op. De WG gaat de zaak nogmaals bekijken en bijsturen waar mogelijk is.

3. Bespreking jaarlijkse rondgangen:
    - Dit wordt een aandachtspunt, men gaat hier actie ondernemen.

4. Smelterij-poetsen schouw:
    - Er is een studie-aanvraag ingediend om de schouw aan te passen. Voor het poetsen zelf zal dit besproken worden met de teamleaders.

5. Smelterij- krasziftinstallatie:
    - Er is een mobiele zeefinstallatie om sneller te werken, de WG wil alles of zoveel mogelijke krassen verwerken voor 1 juli. Er is een planning om deze te mengen met Zn-oxides en men is bezig om de oude installatie te verbeteren.

6. PBM's:
    - De WG is ontevreden met de leverancier, bij gebrek aan pbm moet men zoeken naar een alternatief, zoniet het werk niet uitvoeren. Veiligheid staat voorop. I.v.m. de brillen van pearl, deze zijn ontoereikend als veiligheidsbril in sommige gevallen, men gaat navraag doen voor andere modellen, monturen. Er wordt gezocht naar alternatieve leveranciers en materialen. Op het volgend comité een stand van zaken hierover.

7.Noodplan - portiers:
   -Het project hierover loopt. Er zijn reeds enkele aanpassingen gebeurd betreffende de alarmen en sirene. De portiers hebben een nieuwe ploegenregeling ontvangen, dit is een 16-weken regeling geworden.

8. Mensura:
   - Er blijven klachten over mensura. Er zijn gesprekken geweest met HR, volgend comité een update hierover. Tevens zal er een presentatie volgen. Via Sonja Dielis zal men een terugkoppeling krijgen i.v.m. de controle-arts bij mensura.

9. Toelichting duurzame inzetbaarheid:
   - Verantwoordelijk zijn voor je eigen gezondheid, zorg dragen voor ontwikkeling in de maatschappij, men is bezig met een duurzaam project. Er is een presentatie door Budel gegeven aan het management team.

10. Varia:
   - Veiligheidscore+maandverslag: Er gaat een opsplitsing komen betreffende de werkongevallen, nl. interne en externe medewerkers. Er is een onderzoek gestart met de firma waarvan de vloeren van de vrachtwagens niet in uitstekende staat  zijn. Kwestie van niet meer met de heftruck door de vloer te zakken.
   - Stress-onderzoek: Men is bezig met de resultaten in te vullen en de statistieken weer te geven, een update hiervan is voor volgend comité.
   - Irritatie door zout: Is nog in behandeling, een staal is binnen gebracht om te onderzoeken, maar men heeft nog geen uitslag.

Mvg, abvv