maandag 12 december 2011

CPBW 12/12/11

1- Het vorige verslag wordt goedgekeurd.

2- Veiligheidsbrillen:
De aanvraag kan ingevuld worden op de medische dienst, hierna gaat men naar "Pearl" om de bril desbetreffend af te meten en kan men kiezen om deze zelf af te halen of deze te laten opsturen. Men vraagt ongeveer 3 weken levertijd, wat aanzienlijk korter is dan vroeger.

3- JaarActiePlan 2012:
Het plan wordt onder voorbehoud goedgekeurd. Er zijn tal van opmerkingen en deze zullen ter sprake komen op het eerstvolgend comité.

4-Huishoudelijk reglement:
Men heeft een nieuw huishoudelijk reglement samengesteld betreffende het CPBW. Aangezien ook hier een deel opmerkingen over zijn, wordt dit verschoven naar het volgend comité.

5- Psycho-sociaal welzijn:
De directie werkt samen met Dr.Swinnen i.v.m. stress, gevoel,... op het werk. Hierdoor is er een vragenlijst naar voor gekomen die volledig anoniem ingevuld kan worden. Daar deze lijst misschien niet volledig is, geeft het cpbw nog geen goedkeuring om dit uit te voeren. Waarschijnlijk gaan er nog bijkomende vragenlijsten volgen. De in te vullen lijst is vrijblijvend, maar hoe meer mensen dit invullen, des te beter het beeld van wat er leeft op de vloer.

6-Probleem te hoge stock:
Voor de toekomst is men bezig aan een logistieke studie. Voor binnenkort gaat men een buffertent plaatsen langs de zuidzijde van de smelterij. Bedoeling is om de zamak en SHG te scheiden. De SHG gaat rechtstreeks naar de loodschuur en de tent dient als buffer voor de zamak. Tegen half januari wordt er een plan vrijgegeven hoe men dit verder gaat oplossen. Bv;mogelijkheden om per schip te werken,...

7-Werkkledij:
De T-shirts met lange mouwen zijn voorradig en kunnen via de normale weg besteld worden.

8-Verspreiding oxides in omgeving:
Een onderzoek is lopende en zal besproken worden op het volgende comité.

9-Varia:
Het kuisen van de wachtovens moet beter ingepland worden , zo ook het zuiver stoken van de ovens. In Budel gebeurt dit nooit en men gaat dit verder onderzoeken.
I.v.m. de strooidienst gaat men toch gebruik maken van de unimog, de mensen die hiervoor opleiding nodig hebben, zullen deze in het kort krijgen.
De krasdeur aan oven 3: wordt opgevolgd.
Problemen met pakken zink: het probleem is de heftruck, men gaat dit verder bekijken.
Kruiwagens: dit had opgelost moeten zijn, men gaat zien of de luchtbanden vervangen kunnen worden door volle banden. Dit op korte termijn.
Centraal bad: de douches zijn allesbehalve in orde, ze worden gekuist maar er staan scheuren in de wanden,... Hygiëne is prioritair. Men is dringend op zoek naar oplossingen, niemand wil schimmel aan zijn/haar voeten.
Veiligheidspremie: de juiste datum voor de bedeling van de jas of kit is nog niet gekend.
Leeftijdbewust ondernemen: dit wordt behandeld in het 1ste kwartaal van 2012.

mvg, abvv-team